elistratov

Echipa lui Vasili Chirtoca: Noi vom reuşi! (Foto, Video)

Candidații PCRM la funcția de consilier municipal care reprezintă mediul de afaceri au efectuat o recunoaștere pe teren a parcurilor din capitală. Pregătindu-se pentru realizarea proiectului de construcție a rețelei de piste pentru cicliști, care vor uni sectoarele Chișinăului, candidații la funcțiile de membri ai Consiliului Municipal Chișinău (CMC) Andrei Elistratov și Pavel Melnic s-au convins de indiferența actualelor autorități față de Chișinău și locuitorii orașului.

Dorind să efectueze o recunoaștere pe teren înainte de construcția rețelei de piste pentru cicliști, care vor uni toate sectoarele capitalei, candidații PCRM în CMC Andrei Elistratov, care conduce compania „ArtMarket”, și Pavel Melnic, directorul pe marketing al companiei „Viorica Cosmetic”, s-au convins că în realizarea proiectului se vor confrunta cu dificultăți neprevăzute.

Astfel, cea mai rezonabilă soluție ar fi construcția pistelor pentru cicliști de-a lungul traseelor auto din capitală din vecinătatea spațiilor verzi. Însă s-a dovedit că în locurile respective au loc construcții necontrolate. Viitorii consilieri municipali consideră că aceste construcții sînt necontrolate chiar dacă Primăria le-a autorizat, or, construcția în imediata apropiere a parcurilor denotă gestionarea proastă și atitudinea indiferentă față de ecologia orașului și locuitori. Iar construcțiile nefinalizate denotă lipsa de control din partea autorităților locale.
Pe strada Florilor, unde de-a lungul parcului de la Rîșcani urma să fie construită o parte a pistei pentru cicliști, Andrei Elistratov a depistat fundamentul unei construcții care prezintă o barieră pentru realizarea proiectului. Totodată, la intersecția străzilor Alecu Russo și Nicolae Dimo, la marginea zonei verzi, Pavel Melnic a descoperit o întreagă clădire nefinalizată cu destinație neclară, în care locuiau oameni ai străzii.

„Ne-am convins o dată în plus că toate problemele din municipiu nu se soluționează sistematic și pînă la urmă. Spre exemplu, la cinci metri de drumul renovat și modernizat care leagă sectoarele Rîșcani și Ciocana, la hotarul cu zona parcului, a fost construit nu se știe ce. Cui aparține acest edificiu, cine a autorizat construcția și cine are grijă de ea? Mormane de gunoi, boschetari și mirosuri insuportabile”, a menționat candidatul la funcția de consilier municipal Pavel Melnic.

„Aceste probleme necesită intervenție și rezolvare operativă și noi vom face acest lucru. Echipa condusă de candidatul la funcția de primar general Vasili Chirtoca are experiența, capacitatea și cunoștințele necesare pentru a depăși consecințele dărîmării gospodăriei urbane și ecologiei capitalei”, a spus Andrei Elistratov.

Proiectul privind crearea unei rețele de piste pentru cicliști în Chișinău există demult. Încă acum zece ani holdingul „DAAC Hermes”, condus de Vasili Chirtoca, a început să realizeze acest proiect, atît de firesc în țările dezvoltate și neobișnuit pentru noi. În conlucrare cu autoritățile orașului și MAI, atunci au fost procurate indicatoarele rutiere necesare, iar pe segmentul de drum dintre hotelul „Național” și aeroport a fost trasat marcajul respectiv. Însă în scurt timp, Primăria, care urma să mențină și deservească pistele pentru bicicliști, și-a pierdut interesul față de acest proiect. Chișinăuienii și oaspeții capitalei pot vedea o parte din indicatoarele care au mai rămas și marcajul special ca pe un monument al lipsei de spirit gospodăresc din partea autorităților locale.

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply