0_11.06.15 Drancor_9

Creșterea economiei va fi principalul factor de sporire a bugetului Chișinăului (FOTO,VIDEO)

Proiectele economice orientate spre dezvoltarea capitalei au fost subiectul discuțiilor candidatului PCRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Vasili Chirtoca, cu colectivele de muncă ale centrului de medicină „MedPark” și combinatului „Drancor”.

„Economia funcțională va deveni principalul factor de sporire a bugetului Chișinăului, de creare a mii de noi locuri de muncă, dar și o bază pentru dezvoltarea și modernizarea municipiului”, a menționat Vasili Chirtoca. „Acest lucru este necesar, în primul rînd, pentru ca oamenii să rămînă să trăiască aici, să se poată realiza în deplină măsură și să-și întemeieze fără teamă familii”.

Candidatul la funcția de primar general a menționat că, în prezent, autoritățile locale nu se ocupă de problemele economice, limitîndu-se la constatarea permanentă a deficitului de bani în buget. Totodată, în țările europene municipalitățile își bazează activitatea pe planificarea economică și activități administrativ-gospodărești de amploare. Vasili Chirtoca le-a promis angajaților celor două întreprinderi că după cîștigarea alegerilor din 14 iunie Primăria Chișinău va începe o activitate administrativ-gospodărească eficientă, avînd în vedere că în echipa lui sînt mulți reprezentanții ai comunității de afaceri care au realizat o mulțime de proiecte de succes. „Noi știm cum poate fi suplimentat bugetul, noi putem cîștiga bani, pentru că sîntem oameni de afaceri, nu politicieni”, a subliniat Vasile Chirtoca. „Politicienii fac promisiuni, iar peste 4-5 ani explică argumentat de ce nu au reușit să le îndeplinească. În schimb, oamenii de afaceri întotdeauna se țin de cuvînt”, a spus candidatul la funcția de primar general al capitalei.

Vasili Chirtoca le-a propus locuitorilor municipiului să renunțe la preferințele politice și să-și unească eforturile pentru restabilirea și amenajarea Chișinăului. „Politicienii ne dezbină, numai că municipiul este un mecanism căruia îi sînt indiferenți vectorii politici. Sarcina lui este de a le asigura locuitorilor un prezent și viitor demn”, a declarat Vasili Chirtoca.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply