Chirtoca_arhitecti_the Eye_ (11)

Către cea de-a 580-a aniversare a Chișinăului ar putea apărea o copie interactivă a capitalei în formatul 3D (FOTO, VIDEO)

Un grup de tineri arhitecți a pregătit un proiect de creare a unei machete 3D de proporții a Chișinăului. În momentul de față entuziaștii caută un lot de pămînt în raza orașului, cu o suprafață de circa 500 de metri pătrați, și sponsori. Președintele holdingului DAAC-Hermes, Vasili Chirtoca, a promis să susțină proiectul după ce se va familiariza cu toate detaliile conceptului.

Teritoriul cu suprafața de 500 de metri pătrați, situat în raza Chișinăului, și ajutorul substanțial al sponsorilor sînt necesare pentru construcția machetei orașului către cea de-a 580-a aniversare a Chișinăului care va fa marcată în 2016. Conceptul grupului de tineri arhitecți nu este o simplă machetă de plastic, ci un complex informațional de divertisment, realizat în baza materialelor și tehnologiilor moderne. Macheta poate deveni nu numai un cadou pentru Chișinău cu ocazia jubileului, dar și un loc de recreere și divertisment pentru locuitorii și oaspeții capitalei, precum și o atracție pentru turiștii străini, deoarece deocamdată nici într-o țară din lume nu a fost realizat un astfel de proiect.

În cadrul întîlnirii cu conducerea holdingului DAAC Hermes, grupul de inițiativă al proiectului a prezentat conceptul acestuia. Vasili Chirtoca a manifestat interes pentru inițiativa în cauză și și-a exprimat disponibilitatea de a susține construcția machetei interactive a Chișinăului în formatul 3D după ce se va familiariza cu detaliile proiectului.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply