Chirtoca_parc_troleibuze_2_37

Parcului de Troleibuze nr.2 din capitală îi aparțin 117 de troleibuze din 350 (FOTO, VIDEO)

Despre acest fapt, precum și despre condițiile de muncă zilnice și așteptările de la viitorul apropiat au relatat angajații Parcului de Troleibuze nr.2 candidatului la postul de primar al capitalei Vasili Chirtoca și unui grup de activiști ai PCRM, sosiți la ei în vizită.

Principalul scop al vizitei efectuate de Vasili Chirtoca, candidat la postul de primar general al municipiului Chișinău, a fost să discute cu transportatorii cele mai importante puncte din programul de administrare a capitalei, cu care echipa PCRM merge la alegerile locale din 14 iunie.

„Politicienii permanent încearcă să dezbine societatea noastră. Priviți la principalele lor obiective: unii strigă în gura mare „Vrem în Uniunea Europeană”, alții la fel de tare – „Vrem în Uniunea Vamală”. Doar că toți înțeleg că din Strasbourg, Viena și Bruxelles nu va veni omul care va soluționa pentru noi problema transportului, drumurilor, construcției locuințelor. Și nici de la Moscova nu va veni o astfel de persoană”, a menționat Vasili Chirtoca.

Candidatul la postul la primar general le-a explicat celor prezenți că principala condiție a consimțămîntului său de a candida a fost neimplicarea intereselor de partid în administrarea municipiului: „Nu sînt politician sau membru al PCRM și nu intenționez să devin nici unul, și nici altul. Cîștigînd alegerile, mă voi ocupa doar de gospodăria urbană. Și sînt convins că din acest post voi putea surprinde plăcut majoritatea locuitorilor orașului Chișinău”, a spus Vasili Chirtoca.

El le-a spus transportatorilor că imediat după ce va cîștiga alegerile din 14 iunie, în capitală va fi instituită o companie ipotecară municipală care va credita procurarea locuințelor pe un termen de 25-30 de ani, cu o dobîndă de 7 la sută anual: „Vom acționa rapid, deoarece principalul scop al noii administrații a capitalei este stoparea exodului tineretului în străinătate”, a spus Chirtoca.

Interesele transportatorilor s-au concentrat asupra planurilor de perfecționare și extindere a infrastructurii drumurilor din capitală. Vasili Chirtoca a relatat despre planurile de renovare a parcului transportului public, de construcție a drumurilor noi, parcărilor și nodurilor de transport cu două niveluri, menite să decongestioneze traficul. De asemenea, candidatul la postul de primar general a accentuat asupra proiectelor de susținere a balanței ecologice în capitală.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Leave a Reply