Chirtoca_politeh_transport_36

Capitala are nevoie de tineri ingineri (FOTO, VIDEO)

„Chișinăul are nevoie de tineri ingineri-tehnicieni care vor realiza și administra nemijlocit proiectele de restabilire a capitalei și extindere a infrastructurii acesteia, incluse în programul nostru de gestiune a municipiului”, a spus în cadrul unei întîlniri cu studenții Universității Tehnice a Moldovei candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM, Vasili Chirtoca.

Vasili Chirtoca a menționat că programul de restabilire și dezvoltare a gospodăriei municipale, propus de el și susținătorii lui are două scopuri principale: să asigure locuitorilor Chișinăului și suburbiilor un trai decent și să stopeze exodul multianual al tinerilor specialiști în străinătate, în căutarea unei vieți mai bune: „Vom readuce bucuria pe fețele chișinăuienilor. Acest oraș a fost conceput și construit cu grijă pentru fiecare locuitor, a menționat Chirtoca. Noi vom întreprinde, de asemenea, toate măsurile necesare pentru a-i convinge pe cei ca voi – tineri, inteligenți și ingenioși, de faptul că aici, în Patrie, este posibil să avem un trai decent şi că aici e locul potrivit pentru crearea familiilor și educarea copiilor. E suficient cît am plătit impozite proprietarilor străini. Acest cerc vicios trebuie rupt”, a specificat Chirtoca.

El a menționat că prevede să acționeze prompt și să soluționeze timp de trei-patru ani principalele probleme legate de motivarea tinerilor specialiști de a rămîne în Patrie: „Tineretul nu poate aștepta și toți înțeleg acest lucru foarte bine. Imediat după ce vom cîștiga alegerile din 14 iunie, vom purcede la instituirea în municipiu a unei companii ipotecare municipale care va acorda credite pentru procurarea locuințelor pe un termen de 25-30 de ani, cu o dobîndă în lei de 7 la sută anual. Paralel vom iniția restabilirea patrimoniului cultural și infrastructurii sportive a Chișinăului”.

În final, Vasili Chirtoca, care deţine licenţă de inginer-mecanic , i-a lăudat pe viitorii ingineri pentru alegerea meseriei, pe care o consideră cea mai utilă și mai flexibilă: „Eu am absolvit Institutul Politehnic de la Odesa în 1979 și nu numai că nu mi-a părut rău niciodată de acest lucru, ci m-am putut convinge cît de flexibilă este profesia noastră – un „fizician” întotdeauna poate deveni ”poet liric” bun, a glumit Chirtoca. Cînd feciorul meu se gîndea ce specialitate să aleagă, eu i-am recomandat să opteze pentru profesia de inginer. El mi-a dat ascultare și nu are nici un motiv să regrete acest fapt”.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

One Comment

  • Василова Ирина

    Здравствуйте!
    В большой благодарности к вам за важные задачи относительно города и общества людей в целом! Если буду чем то полезна в этих сферах-подключусь!!!
    И если уже есть возможность проявить себя как то ,,проинформируйте пожалуйста как это сделать.

Leave a Reply